torsdag 31. mai 2012

Tjukkas-kyllingene er i hus og vi lager kjøttdeig

Forrige fredag syns vi det var på tide å få broilerkyllingene i hus. 25 stk skal holde til "storfamilien". De er en måned gamle og allerede på det stadiet hvor kyllinger blir slaktet for å bli vanlige grillkyllinger. Vi lar de gå ca. 80 dager til de har nådd en slaktevekt på 3 kg. De er ganske late og kunsten blir å få de til å spise noe annet enn kraftfor. Planen er å få opp et flyttbart hus til dem ute på gresset så de kan få i seg litt mer naturlig føde.




De er ikke de vakreste fuglene, men de smaker veldig godt :)






Mange er skeptiske til farseprodukter og innholdet i bl.a. kjøttdeig. Det er lett å lage egen kjøttdeig og man har full kontroll på ingrediensene. Jeg kjøpte høyrygg av okse som hadde samme kilopris som karbonadedeig. Da har man full kontroll på ingrediensene uten å betale noe mer. Vi har en del lammekjøttdeig som har høyt fettinnhold som egner seg godt til å blande med mager karbonadedeig. Lammefettet gir god smak. 



Ungene syns det er morro å se kjøttbitene forvandle seg gjennom kjøttkverna :)

Neste prosjekt blir å lage pølser!

1 kommentar:

  1. Takk for hyggelig kommentar. Så gøy å få følge livet på gården deres!
    God helg fra Marianne

    SvarSlett