torsdag 24. mai 2012

Dagens meny: Brenneslesuppe og rabarbrasaft!

I dag laget jeg noe jeg ikke har laget før, men som jeg lenge har hatt lyst til å prøve. Brenneslesuppe! 


Brennesle er rik på C-vitamin, K, B2 og B5-vitamin, glykolsider, eterisk olje, garvestoff, protein, kalium, kalsium, jern, stivelse og folinsyre! Med andre ord er det en skikkelig bombe av nyttige og gode ting for kroppen.


Oppskrift på neslesuppe med egg 4 pers :



  • en halvfull 5-literskjele med nesleskudd og små blader.
  • 1 liter kyllingbuljong/kraft
  • 1-2 hvitløksfedd
  • 2 dl kremfløte
  • pepper
  • bladpersille
  • bløtkokte egg


 Plukk neslen der den er minst mulig forurenset, ikke i veigrøfter, der folk/dyr ferdes og det er fare for at noen har tissa. Bruk hansker og knip av det øverste på planten.


 Skyll neslen godt og fjern alt rusk.


 Kok opp neslen, hvitløk og persille i buljong og la det putre i 10 min. 



 Deretter kjører du suppen i blender/stavmikser til en jevn masse og tilsetter fløte. Smak til med pepper evnt. salt.


  Bløtkok eggene og servér! Helt nydelig! Smakte også godt kald :) se den fine fargen på rabarbrasafta blandet med litt Farris!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar