lørdag 5. mai 2012

Andungene har kommet til gårds og dverghønene har vært på spa.

14 søte andunger flytta inn i "småbarnsavdelingen" i går. Med lite basseng, varmelampe og godt med mat har de det helt topp. Vi snekra et tak med netting så ikke katten skal forsyne seg. Nå skal de vokse seg store og fine frem til de er store nok til å klare seg i dammen. Mmmm, det gir forhåpninger om sprøstekt andestek, lyserøde andebryst og andeconfit utover høsten...
Men nå er de bare utrolig søte, andunger må være noe av det vakreste som finnes!



I den lille uvanlige hønefamilien har det ikke kommet fler kyllinger så det spør om det blir en liten ene-kylling. Hønemødrene er ganske aggressive og trenger ikke ekstra beskyttelse mot katter o.l. De passer på!


Tantene har også flytta inn i "småbarnsavdelingen". I går fikk de full pedicure med neglklipping og fotbad. Dverghønene våre har desverre blitt angrepet av kalkbeinsmidd som krever behandling med grønnsåpebad og salve. Denne frøkna fikk det hvertfall bedre etterpå:)


De vaglet seg fint opp på sin nye soveplass og tok kvelden tidlig :) sånn er det å være på spa :) Hanefar Mattis sovna nesten da han fikk beina i lunka grønnsåpevann. Om et par uker gjentas behandlingen og så håper vi alt er borte.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar