mandag 7. mai 2012

To sorte får og andre små :)


I natt ble det født to lam hos oss, helt svarte med hvit stjerne i panna som sin mor. Vi fikk oss en overraskelse siden vi trodde ho skulle ha bare ett. Desverre er ikke mora helt grei med lamma. De er friske og fine og får die, men mora stanger og avviser det ene. Derfor ser vi oss nødt til å binde mora så lamma får drikke og mor kan venne seg av med den dårlige vanen. Dette er ikke helt uvanlig hos førstegangsfødene søyer.


De andre lamma har vokst enormt siden de ble født for ca en mnd siden. Jordtuster er fine å hvile hodet på når man koser seg i sola.Lamma er akkurat som småbarn, de spiser, leker og sover mye.



Andungene koser seg i bassenget sitt der de snadrer litt gress som vi plukker til dem. De er enkle vesener som stort sett enten piler sammen i et hjørne eller hiver seg over maten. Skulle hatt tid til å gjøre dem håndtamme, men det gjør uansett ikke noe når de blir større og bare vralter rundt.


 Hanefar Mattis viser seg frem i sola


Neste fødsel ventes hvert øyeblikk, siste søye i flokken som skal lamme. Hvis denne får to lam som det ser ut som, har vi fått tre lam mer enn beregnet i år og vi er veldig fornøyd :)
Nå er det siste innsats og nattevåk på denne søya som ser ut som om ho er klar til lamming der ho ligger. Symptomene på at fødselen starter kan komme raskt så man må ut og sjekke ofte.


De små Plymuth rock-kyllingene har satt fjær og ser ut som små mini-utgaver av voksne haner. De får en flott spraglete fjærdrakt.


Det var alt for denne gang, legg gjerne igjen en kommentar :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar