torsdag 31. mai 2012

Drivhus på plass!


Drømmen om drivhus er oppfylt :) Nå ser du kanskje for deg noe vakkert som dette:






Men det er ikke et bilde av vårt drivhus, for det ser nemlig sånn ut:





Dette drivhuset har flyttet tre ganger og er nå tatt i bruk av tredje generasjon. Det mangler det viktigste, nemlig glass. Vi ble fort enige om at et den viktigste oppgaven til et drivhus er å produsere mat så da får estetikken vike denne sesongen. Ramma fikk et kledelig lag flekkete plast og noen gamle plastplater. 






For å få god næring til plantene la vi først et lag med to år gammel møkk i bunnen og deretter jord som vi blandet med kompost fra matavfallskompostdunken fra i fjor.
Det var tungt arbeid i stekende sol i pinsa. Ungene hjalp til og samle meitemark som hjelper til å holde jorda fin :)





Vi fikk noen paprikaplanter og noen chiliplanter av pappa. En liten agurkplante og en stor grønn squashplante, tomatplanter og urter kjøpte vi hos Rød planteskole. Siden vi allerede er et stykke ut i sesongen måtte vi jukse litt!





 Lilla basilikum og koriander trives best i varmen inne i drivhuset.




Fem tomatplanter vil forhåpentligvis være nok til ketchup og pizzasaus til vinteren. Noen cherrytomatplanter vil vi få senere, de trenger bord/hylle å stå på. Å tørke tomater er også nydelig :)




Friske urter løfter maten mange hakk! sitronverbena (oppe til høyre) er nydelig til te, kjørvel, timian, rosmarin og merian passer godt til kylling.

Denne gjengen flytta inn med noen kompiser for en liten uke siden og vil gjøre seg godt med friske urter og sitron!




2 kommentarer:

  1. Spennende prosjekter! Jeg skulle ønske jeg hadde drivhus, men enn så lenge er det kjøkkenkarm og "potteurter". Hadde et vellykket Stevia-prosjekt i fjor forresten. Er det noe du/dere har teste ut?

    Beste hilsen fra Anne Therese :)

    SvarSlett
  2. oj stevia skulle jeg gjerne prøvd! hvor fikk du tak i frø? og hva gjorde du med planten etterpå?

    SvarSlett