søndag 3. juni 2012

Bier i boks!


På torsdag henta vi biene! Det er så spennende :) nå er det bare å vente på at bringebæra skal blomstre så biene får gjort jobben sin :)

Anas sveisa kubekrakk som kubene skal stå på.




Kassene og alt til kubene er laget av isopor (!) og det er ikke spesielt pent. Vi mala kubene i full fart for å få de klare til biene skulle flytte inn! Rød farge som matcher resten av bygningene.




I kubekassene skal det være rammer med voks. Vi skal prøve å bruke plastrammer. Voksen smeltes og rulles på rammene med en malerull.





Rammene settes i kassa og kassa plasseres på de kassene biene allerede har bygget ut og der de produserer yngel (dvs. nye bier)





Biene kom i grønne kasser som passa fint inn med de røde syns vi. Mellom de grønne kassene og den røde er det et slags gitter. Dette gitteret kalles dronninggitter og hindrer at dronningen går opp i de øverste kassene (den røde) og legger egg. Der skal nemlig arbeiderbiene lagre honningen. Arbeiderbiene er små nok til å komme gjennom gitteret.






Vi fant et fint sted med bringebær og andre blomstrende vekster rundt omkring. Da er det opp til biene å gjøre jobben sin :)




1 kommentar: