fredag 6. juli 2012

Fang sommeren på glass og flaske- soltørka tomater




Drivhuset bugner nå over av coctailtomater. De er så fantastisk søte og gode. Problemet er å spise dem kjapt nok, de holder seg ikke like lenge som butikktomatene på benken. Det er nå de er på sitt beste og for å bevare den deilige smaken hele vinteren kan man lage tomatsaus til pizza og pasta, ketchup eller soltørke tomater som jeg gjorde i dag. Siden sola her til lands ikke er helt til å stole på må vi ty til stekeovnen for å tørke godsakene.










Legg bakepapir på stekeplata og sett ovnen på ca.100 grader med varmluft. Del tomatene i to og skvis ut litt av saft og frø. Legg de halve tomatene med snittflaten opp på stekeplata og strø grovt salt og gjerne finkutta urter som oregano, basilikum, persille osv over. 

Tørketiden avhenger litt av hva slags ovn man har og hvor saftige tomatene er. Du må følge med, men regne med alt fra 2 til 5 timer i ovnen. Sett en tresleiv i ovnsåpningen så fukt slipper ut.





Tomatene blir så gode at de kan spises som snacks! Hvis man vil bevare dem kan man legge dem i et glass og helle god olivenolje over. Da kan man også stikke nedi noen kvister med urter man liker. Tørre holder de seg også en god stund tørt og kjølig med lokk.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar