tirsdag 12. juni 2012

Dagens meny: Stekt makrell og sommerfølelse!




Makrellen er et godt sommertegn og i går kom jammen Anas hjem med fem stykker. Det er kortreist, sunt og til og med gratis :)





Med smørdampet nykål, agurksalat og rømme smakte det nydelig.Skjær helst ut fileter av makrellen, det gjorde ikke jeg og det er no herk med beina. Kålen må bare kokes lett i 4-5 min i vann med salt, pepper og enstor klatt smør.Det er nå den er på det beste :)






Til dette burde det vært kald rabarbrasuppe til dessert, men her slo vi til med en skikkelig langreist CO2-synder. I påvente av modne bær her hjemme lagde vi tyrkisk youghurt med bær og honning. Nam! 






Langreiste rips, bringebær, blåbær og jordbær danderes på en seng av tyrkisk youghurt som toppes med akasiehonning fra (i følge flasken) land utenfor og i EØS......he he.




Det er flere som nyter sommeren uten den helt store varmen. Endene har flytta ut i dammen på heltid og har fått tett fjærdrakt. De lever det gode andeliv uten bekymring for morgendagen :)






Sauene liker variert kost og er veldig glad i løv, spesielt rogn og selje. Det er det som gjør norsk lammekjøtt så bra, lamma får beite på mye forskjellig som gir god smak på kjøttet. Mer økologisk for finner man ikke.




Biene har også jobbet flittig og tatt i bruk øverste "etasje" i kuben. Vi er veldig nysgjerrige på hva som skjer og hvor fort de jobber så vi har nok tittet nedi kubene litt ofte. Det blir bare forstyrrelser for biene. Nå skal vi være tålmodige en ukes tid før vi ser nedi igjen. Vi er veldig spent på hvor mye honning det blir!





Det er masse aktivitet og innsamling av nektar og pollen i kuben nå. Bringebærblomster gir mye og god honnig så biene har nok å gjøre på denne tida. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar